Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πιλάφι κριθαράκι

Υλικά

  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 2 φλυτζάνια τριμμένες ντομάτες
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 320 γρ. κιμά 
  • αραβοσιτέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσκοκάρυδο (προαιρετικά) 

Εκτέλεση συνταγής

Σωτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι με το αραβοσιτέλαιο και προσθέτετε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνετε το νερό και τις ντομάτες.

Όταν κοχλάσει, ρίχνετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και κλείνετε την κατσαρόλα του ατμού. Όταν γυρίσει η βαλβίδα, το αφήνετε για 10' λεπτά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την ανοίγετε μετά 1 ώρα. Το ανακατεύετε, το σκεπάζετε με πετσέτα και το κλείνετε.

Σερβίρετε με τριμμένο τυρί

Δείτε επίσης: πιλάφι πουργούρι

Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:52 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου