Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Apple Crumble

Υλικά συνταγής

  • 12 μήλα
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλλα
  • 1/2-1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές νερό
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 1/2 πακέτο βούτυρο ανάλατο (ολόκληρο 227γρ.)
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύετε με την κανέλλα, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζετε σε τετράγωνο πυρέξ.

Ρίχνετε στο αλεύρι το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ρυζιάζετε να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη.

Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Σημ.: Αν θέλετε, το συνοδεύετε με παγωτό ή κρέμα.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:05 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου