Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Foret noire

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι self-raising
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 6\ κουταλιές φρούτου κοφτές κακάο
  • 4 1/2 κουταλιές φρούτου νερό
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 7 αυγά
  • λίγη βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 λίτρου φρέσκα κρέμα χτυπημένη
  • 1 κομπόστο κεράσι
  • 2 πλάκες μκρές κουβερτούρα (70γρ. και οι δυο)
Για το σιρόπι:
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 4 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη.

Κτυπάτε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια και το νερό. Σταματάτε το μίξερ.

Ενώνετε το μίγμα των κρόκων με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτετε λίγο - λίγο το μίγμα του αλεύρου και διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι.

Λαδώνετε ένα ταψί No 28 και στρώνετε στον πάτο βουτυρόκολλα. Ρίχνετε σ' αυτό το μίγμα.

Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο.

Είναι ψημένο, όταν δοκιμάζοντας το με μαχαίρι βγαίνει καθαρό.

Βγάζετε το παντεσπάνι από το ταψί, όταν μισό κρυώσει, και ξεκολλάτε τη βουτυρόκολλα.

Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά σε κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήνετε να βράσουν για 3-4' λεπτά. Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση οριζοντίως. Ραντίζετε και τα δυο κομμάτια με το σιρόπι.

Βάζετε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το σκεπάζετε με λίγη φρέσκα κρέμα. Απλώνετε επάνω λίγο κομμένο κεράσι. Βάζετε επάνω το δεύτερο κομμάτι. Σκεπάζετε το γλύκισμα με την υπόλοιπη φρέσκα κρέμα.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια και τις πλευρές του γλυκίσματος με σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη. Γαρνίρετε με τα κεράσια (ολόκληρα).

Σημ.: - Τρίβετε στον τρίφτη τη σοκολάτα πάνω από το γλύκισμα και στα πλευρά. Να βάλετε τη σοκολάτα για λίγο στο ψυγείο, να παγώσει λίγο, για να τρίβετε καλύτερα.

- Αντί να βάλετε ανάμεσα στο γλύκισμα φρέσκα κρέμα, μπορείτε να βάλετε το εξής: Στο σιρόπι του κομπόστου (κρύο) διαλύετε 1 κουταλιά σούπας γεμάτη κορν φλάουερ, Το Βάζετε στη φωτιά με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και ανακατεύετε να πήξουν ελαφρά. Όταν μισό κρυώσει η κρέμα, τη βάζετε ανάμεσα στο γλύκισμα.

Δείτε και τη συνταγή για: παντεσπάνι σοκολάτας
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:32 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου