Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κανελόνια

Υλικά συνταγής

  • Κρέπες (για να τις φτιάξετε δείτε εδώ: κρέπες)
  • 640γρ. κιμά (1/2 χοιρινό και 1/2 βοδινό)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • σάλτσα μπεσαμέλ πηχτή (βλ. συνταγή: σάλτσα μπεσαμέλ πηχτή, μισή δόση)
  • 2 χυμούς ντομάτας ή 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τις κρέπες.

Σωτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό και αφήνετε να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα περίπου.

Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τη μισή μπεσαμέλ στην οποία προσθέτετε αρκετό χαλλούμι τριμμένο. Με το μίγμα αυτό γεμίζετε τις κρέπες και τις τοποθετείτε σε πυρέξ.

Αλείφετε το κάθε κανελόνι με λίγη μπεσαμέλ και όταν πρόκειται να τα ψήσετε τα περιχύνετε με τους χυμούς ντομάτας ή με τις φρέσκες ντομάτες και λίγο τυρί τριμμένο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο.

Σημ.: - Μπορείτε να κάνετε τα κανελόνια και να τα τοποθετήσετε στον ψυκτικό θάλαμο. Τους χυμούς ντομάτας προσθέτετε, όταν πρόκειται να τα ψήσετε.
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρέσκες ντομάτες ή τους χυμούς με λίγο βούτυρο.

by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 5:36 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου