Υλικά συνταγής
- 4 μήλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 πακέτο μαργαρίνη φλώρα (ολόκληρο 250γρ.)
- 4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι self-raising
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Τα Βάζετε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε το βούτυρο στο αλεύρι και ρυζιάζετε μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε το νερό, το γάλα και ζυμώνετε. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη. Αλευρώνετε τον πλάστη και το σανίδι καλά, όταν ανοίγετε το φύλλο, γιατί είναι μαλακό.
Ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης σε φύλλο διαμέτρου 27 περίπου εκ. και το στρώνετε σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ. Απλώνετε μέσα τα μήλα. Αλείφετε το φύλλο που προεξέχει με νερό.
Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε βουτυρόκολλα αλευρωμένη στην ίδια διάμετρο με τη φόρμα και σκεπάζετε τα μήλα. Όσο φύλλο περισσεύει, το κόβετε. Με τα δάκτυλά σας πιέζετε ελαφρά να ενωθούν γύρω - γύρω οι άκρες των δύο φύλλων.
Τρυπάτε με μαχαίρι σε 4 μέρη τη μηλόπιτα, για να φεύγει ο ατμός, και με ένα βουρτσάκι την αλείφετε με λίγο γάλα.
Την ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 45-50' λεπτά περίπου. Είναι ψημένη, όταν ροδίσει η επιφάνειά της.
Δείτε επίσης: παντεσπάνι
Δείτε επίσης: παντεσπάνι
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:26 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου