Υλικά συνταγής
- 3 φλυτζάνια αμύγδαλα ολόκληρα
- 6 αυγά
- λίγη βανίλια
- 1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
- 3/4 φλυτζανιού βούτυρο spry λιωμένο
- 1 φλυτζάνι γάλα κρύο
- λίγο κονιάκ
- 1 σαντιγύ μόρφατ (250γρ.)
- τρούφα σοκολάτας
- 1 κουταλιά σούπας drinking chocolate
- 1 κουταλάκι κακάο
- καρύδια ολόκληρα
Εκτέλεση συνταγής
Κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη. Κτυπάτε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτετε τη βανίλια, το βούτυρο και το κονιάκ και εξακολουθείτε το κτύπημα. Σταματάτε το μίξερ. Ρίχνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα λίγα - λίγα και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.Προσθέτετε τη μαρέγκα και διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι.
Λαδώνετε μια φόρμα, που ανοίγει ο γύρος της, Νο24 και καλύπτετε τον πάτο με βουτυρόκολλα και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
Το ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθεί και κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το περιχύνετε με το γάλα (μπορεί να μην το πάρει όλο).
Κτυπάτε τη σαντιγύ με τη σοκολάτα και το κακάο και σκεπάζετε το γλύκισμα. Πασπαλίζετε με την τρούφα σοκολάτας και γαρνίρετε με τα καρύδια.
Σημ.: Να γεμίσετε τα 3 φλυτζάνια με τα ολόκληρα αμύγδαλα (με τη φλούδα τους) και μετά να τα αλέσετε.
Δείτε και αυτή τη συνταγή: κείκ με ινδοκάρυδο
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:15 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου