Υλικά συνταγής
- 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
- 2 φλυτζάνια ινδοκάρυδο
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
- 2 1/2 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζάνι βούτυρο spry
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.Κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνετε τους κρόκους ένα ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ και τη βανίλια. Σταματάτε το μίξερ.
Ρίχνετε στο μίγμα εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι. Προσθέτετε τη μαρέγκα και πάλι διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα (με τρύπα στο μέσον).
Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Είναι ψημένο, όταν δοκιμάζοντας το με μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
Όταν ψηθεί, αφήνετε το κέικ στη φόρμα 5-10' λεπτά και το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει.
Σημ.: Αν θέλετε, μπορείτε να το περιχύσετε με σιρόπι. Αφαιρείτε τότε τη μισή ζάχαρη από τη συνταγή και τα υπόλοιπα 3/4 τα βάζετε σε κατσαρολάκι με 1/2 φλυτζάνι νερό στη φωτιά και όταν κοχλάσουν τα αφήνετε για 3 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε σχεδόν να κρυώσει. Τα περιχύνετε στο χλιαρό κέικ.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 1:24 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου