Υλικά συνταγής
- 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
- 6 αυγά
- 3/4 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 4 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο φέτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα, ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο και το γάλα και εξακολουθείτε το χτύπημα. Προσθέτετε τη φέτα και το χαλούμι και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο και διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι.
Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα (με τρύπα στο μέσο) λαδωμένη και αλευρωμένη και ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Είναι ψημένη, όταν ροδίσει και όταν δοκιμάζοντας τη με μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
Όταν ψηθεί, αφήνετε την τυρόπιτα στη φόρμα 5-10' λεπτά και τη βγάζετε στη σχάρα να κρυώσει.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:51 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου