Υλικά συνταγής
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι self-raising
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν - πάουντερ
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1/2 πακέτο βούτυρο ανάλατο (ολόκληρο 227 γρ.)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σταφιδάκια και 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 9 κομμάτια γλυκά (καρυδάκια πράσινα και κίτρινα)
- 8 αυγά
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Από την προηγούμενη μέρα πλένετε τα σταφιδάκια και τα γλυκά και αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Κτυπάτε το ασπράδια μαρέγκα.
Κτυπάτε το βούτυρο και προσθέτετε λίγο - λίγο το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τους κρόκους ένα - ένα και συνεχίζεται το κτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ και σταματάτε το μίξερ.
Προσθέτετε τα σταφιδάκια και τα γλυκά, εντελώς στεγνά, αφού τα αλευρώσετε με 2 κουταλιές αλεύρι.
Διπλώνετε το αλεύρι με μεταλλικό κουτάλι μέσα στο μίγμα εναλλάξ με τη μαρέγκα.
Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, με τρύπα στο μέσον. Το ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Είναι ψημένο, όταν δοκιμάζοντας το με μαχαίρι, βγαίνει καθαρό.
Όταν ψηθεί, αφήνετε το κέικ στη φόρμα 5-10 λεπτά και το βάζετε σε σχάρα να κρυώσει.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:23 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου