Υλικά συνταγής
- 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά. Όταν βράσουν, ρίχνετε την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.Βάζετε σε κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα καστανό.
Προσθέτετε το σιρόπι (ζεστό) σιγά - σιγά και ανακατεύετε 1-2 γύρους, να μην πήξει πολύ.
Σερβίρετε το χαλβά σε πυρέξ.
Σημ.: Αν θέλετε, βάζετε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρετε.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 9:17 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου