Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2-3 κουταλιές κονιάκ
- 1/4 λίτρου φρέσκα κρέμα
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- 1/2 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 1-2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά αλάτι το σπαγγέτι για 10 περίπου λεπτά. Το στραγγίζετε, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το περιχύνετε με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Το βάζετε σε πιατέλα.
Σωτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπεριά, τα μανιτάρια και το ζαμπόν και ψήνετε για μερικά λεπτά. Τα σβήνετε με το κονιάκ.
Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη φρέσκα κρέμα και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα. Δεν αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:33 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου