Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαγγέτο με σάλτσα ντομάτας και θαλασσινά

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 κουτί γαρίδες (120γρ.)
  • 1 κουτί χταπόδι (72γρ.)
  • 1 κουτί μύδια (250γρ.)
  • 1 κιλό ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι και το βούτυρο. Σωτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνετε τις ντομάτες και αφήνετε να σιγοψηθούν. Τις κτυπάτε στο μπλέντερ και τις βάζετε ξανά στο τηγάνι. Προσθέτετε τα θαλασσινά και αφήνετε για μερικά λεπτά στη φωτιά.

Βράζετε το σπαγγέτο σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10' λεπτά περίπου και το στραγγίζετε.

Το βάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε επάνω τη σάλτσα με τα θαλασσινά και ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε επίσης: Σπαγγέτι με μανιταράκια
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 3:54 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου