Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλέτα γλώσσας με σάλτσα κρέμας και παρμεζάνα

Υλικά συνταγής

  • 8 φιλέτα γλώσσας (plaice)
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο σέλινο 
  • 2-3 πιπέρια ακοπάνιστα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 δέσμες σπανάκι 
  • αραβοσιτέλαιο
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο (ολόκληρο το πακέτο 227γρ.)
  • 1 φλυτζάνι ζωμό ψαριού (παίρνετε το ζωμό, αφού βράσει το ψάρι)
  • 5 κουταλιές σούπας κρασί άσπρο ξηρό
  • 2 κουταλιές σούπας ξηρό βερμούτ
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 μικρές φρέσκες κρέμες (140γρ. καθεμιά)
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρύζι πιλάφι
  • καρότο μικρά βρασμένα 

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπαγώνετε τις γλώσσες και τις πλένετε.

Μοιράζατε τα φιλέτα στη μέση κατά μήκος και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, το κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο σέλινου, τα πιπέρια και το φύλλο δάφνης.

Μόλις κοχλάσει, βάζετε τα φιλέτα και αφήνετε να ψηθούν (μόλις να ψηθούν).

Σε τηγάνι βάζετε 1 κουταλάκι από το βούτυρο και τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το κρασί και βερμούτ και αφήνετε να καταστηθεί.

Προσθέτετε το ζωμό του ψαριού και το χυμό λεμονιού και ξανακαταστήνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τη φρέσκα κρέμα. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει.

Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και κομματάκια από το βούτυρο και ανακατεύετε συνέχεια.

Όταν τελειώσει το βούτυρο, κατεβάζετε από τη φωτιά.

Πλένετε τα φύλλα από το σπανάκι και τα τηγανίζετε με λίγο αραβοσιτέλαιο. Τα στραγγίζετε.

Ετοιμάζετε ρύζι πιλάφι το οποίο ξεφορμάρετε στο κέντρο μεγάλης στρογγυλής πιατέλας.

Περιχύνετε τον πάτο με τη σάλτσα, Τοποθετείτε σπανάκι με φιλέτο εναλλάξ με κορότο
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 3:27 π.μ.

2 σχόλια:

Ετσι είπε...

και η παρμεζανα που μπαινει??

Ετσι είπε...

τα καροτα και τα σχετικα απο την κατσαρολα τα πεταμε? το ψαρι το σουρωνουμε???

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου