Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρνί κομμένο σε κύβους
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 γιαούρτι Βελουτέ (450γρ.)
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας chives
- 1 κουταλιά σούπας πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουταλάκι saffron
- 1 1/2 κουταλιά σούπας ground ginger
- 8 κάρδαμα αλεσμένα
- χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα (Αφήνετε λίγα για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση συνταγής
Κοκκινίζετε τα κρεμμύδια με το μισό βούτυρο. Αφού κοκκινίσει το αφαιρείτε, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και κοκκινίζετε το κρέας καλά.
Κόβετε το σκόρδο, το βάζετε μέσα σε 1/4 του φλυτζανιού νερό και σβήνετε το κρέας.
Ρίχνετε και το ginger και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό.
Βάζετε μετά το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Έπειτα το γιαούρτι, τα chives, τα κρεμμύδια, τα αμύγδαλα και το αλάτι.
Τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το saffron, τα κάρδαμα και λεμόνι όσο θέλετε. Τα ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να καταστηθούν.
Γίνεται το πρωί της ίδιας μέρας. Να αφήσετε λίγο γιαούρτι και λίγο λεμόνι και την ώρα που θα το σερβίρετε το ρίχνετε και το κανονίζετε πόσο ξινό το θέλετε.
Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 9:05 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου