Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ρόστο βοδινό

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κιλό κρέας Βοδινό (τάλε μπιάνκο) με δίκτυ απ' έξω
  • 1/2 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλυτζάνι κρασί άσπρο ξηρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες (400γρ.)
  • 1 κουτί μανιταράκια μεγάλο (800γρ.)
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ ή bisto (πίστο)

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε.

Το τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι και βάζετε σε κάθε τρύπα ένα κομμάτι σκόρδο με πιπέρι και αλάτι. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το λάδι, ρίχνετε το κρέας και το τηγανίζετε καλά από όλες τις πλευρές.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3' λεπτά, γυρίζοντας το κρέας και από τις δυο μεριές, για να πάρει τη μυρωδιά του κρασιού. Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, τη δάφνη και νερό, τόσο που σχεδόν να σκεπάζει το κρέας, και αφήνετε να σιγοψηθεί.

Αφού ψηθεί το βγάζετε και του αφαιρείτε το δίκτυ. Επίσης αφαιρείτε και τα λάδια από το ζουμί. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες. Καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα, για να κόβεται πιο εύκολα.

Τη σάλτσα την περνάτε από το μπλέντερ και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τα μανιταράκια και αφήνετε να ψηθούν.

Διαλύετε το κορν φλάουερ ή το πίστο σε κρύο νερό, το ρίχνετε στη σάλτσα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.

Λίγο πριν σερβίρετε το κρέας, το περιχύνετε με τη σάλτσα του και τα μανιταράκια.

Σερβίρετε το ρόστο με ρύζι πιλάφι ή πατάτες πουρέ.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 9:19 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου