Υλικά συνταγής
- 1 μικρή πάπια 1 περίπου κιλό
- 1/2 κουτί bamboo shoots (siced) ολόκληρο 227γρ.
- 2 1/2 κουταλάκια κορν φλάουερ
- 100γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκο ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι ground ginger
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκό σιέρυ
- 6 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαο
- 4 κουταλιές σούπας ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε την πάπια, αφαιρείτε τα κόκκαλα και κόβετε τα ψαχνά σε μικρά κομμάτια.Διαλύετε με λίγο νερό το 1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ και το ρίχνετε στα κομμάτια της πάπιας και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαριναριστεί για 20' λεπτά.
Ρίχνετε σε βραστό νερό το μπρόκολο και το αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό. Το στραγγίζετε, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το λάδι (4 κουταλιές) σε αντικολλπτική κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο, το σκόρδο, τα bamboo shoots για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ginger και ανακατεύετε. Τα βγάζετε από την κατσορόλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο αραβοσιτέλαιο, το αφήνετε να βράσει και τηγανίζετε την πάπια.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι» τα λαχανικά το ζωμό και το σιέρυ, Τα ψήνετε για 3' λεπτά.
Διαλύετε το υπόλοιπο κορν φλάουερ με λίγο νερό, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως,
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 8:22 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου