Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλυζάνι γάλα χλιαρό (όσο σηκώσει)
- 4-5 κουταλιές φρούτου κοφτές
- βούτυρο Kerrygold
- αλάτι, πιπέρι άσπρο
- μοσκοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό.Τις βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν καλά, τις καθαρίζετε και πριν κρυώσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
Βάζετε το Βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει προσθέτετε τον πουρέ και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.
Ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα και ανακατεύετε διαρκώς, για να μη σβολιάσει η πατάτα. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και κτυπάτε τον πουρέ, για να γίνει αφράτος.
Τον σερβίρετε ζεστό.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 3:35 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου