Υλικά συνταγής
- 11/2 - 2 κιλά ξεκοκαλισμένο αρνάκι, κουτάλα, κομμένο σε κύβους
- 1/8 του πακέτου βούτυρο
- 3 κουτάλια σκέτο αλεύρι
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα χοντρές στρογγυλές φέτες
- 1 δέσμη κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
- 2 κουταλιές κομμένο φρέσκο άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 1/2 φλυν. ζωμό κότας
- 2 κουτάλια κοφτά κορν-φλάουερ
- 6 κουτάλια νερό
- 1 μικρό γιαούρτι
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τυλίγεται το κρέας μέσα στο αλεύρι και μετά βάζετε τα κομμάτια από το κρέας να καβουρδισθούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντάς τα κάθε λίγο.Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να ψήνονται για ακόμα 15 λεπτά. Ανακατεύετε μέσα τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζωμό. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 1 1/2 ώρα. Τους βάζετε το ανάλογο πιπέρι, αλάτι.
Έπειτα ενώνετε το κόρν-φλάουερ με το νερό και το ανακατεύετε μέσα στο αρνάκι να βράσει για 2-3 λεπτά. Κτυπάτε το γιαούρτι και το ανακατεύετε σ’ αυτό.
Το σερβίρετε με πατάτες τηγανίτες ή ρύζι.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 7:49 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου