Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 10-12 μανιταράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1/5 λίτρου whipping cream
- 3 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο ξηρό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά αλάτι το σπαγγέτι για 10' περίπου λεπτά. Το στραγγίζετε, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το περιχύνετε με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Το βάζετε σε πιατέλα.Σωτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο και το σωτάρετε μαζί. Ρίχνετε τα μανιταράκια και τα σωτάρετε για 3' λεπτά περίπου.
Προσθέτετε το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί το ζουμί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα.
Ανακατεύετε να ενωθούν καλά (χωρίς να βράσουν) και προσθέτετε τον μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνετε τη σάλτσα στο σπαγγέτο και σερβίρετε αμέσως.
Δείτε επίσης: Σπαγγέτο με σάλτσα ντομάτας και θαλασσινά
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 3:54 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου