Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- λίγο βούτυρο και λίγο αραβοσιτέλαιο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο
- 1 μέτριο κουτί μανιτάρια ή 1/2 κιλό φρέσκα
- μαϊντανό
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 1/2 κουτάλι αλεύρι
- 1 φλυν. γάλα
- 1 φλυν. ζωμό (ετοιμάζεται με κύβο)
- 2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε μέσα σε τηγάνι λίγο βούτυρο και ίση ποσότητα φυστικέλαιο. Σωτάρετε σ’ αυτό το κρεμμύδι λεπτοκομμένο, το σκόρδο λεπτοκομμένο και προσθέτετε τα μανιτάρια στραγγισμένα και λεπτοκομμένο. Τα σωτάρετε μέχρι να απορροφήσουν το υγρό τους. Τα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε σ’ αυτά λίγο μαϊτανό λεπτοκομμένο.Τα μεταφέρετε σε τσούκα μαζί με το μοσχάρι ολόκληρο και τα ψήνετε στο φούρνο για 1 1/2 - 2 ώρες.
Όταν κρυώσει το κόβετε σε λεπτές φέτες.
Βάζετε στην πιατέλα που θα το σερβίρετε μια στρώση από το μίγμα των μανιταριών και λίγο μεταξύ κάθε φέτας και το συμμαζεύετε πάλι πίσω να πάρει περίπου το αρχικό του σχήμα.
Ετοιμάζετε μια κρέμα μπεσαμέλ σε κασαρολί σε χαμηλή φωτιά με το βούτυρο, αλεύρι γάλα και ζωμό και κτυπάτε μέσα τους δύο κρόκους αυγού. Περιχύνετε το ρόστο με την πιο πάνω σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο να πάρει χρώμα.
Το σερβίρετε ζεστό και το γαρνίρετε με τομάτες και μανιτάρια.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 7:43 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου