Υλικά συνταγής:
- επτά ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης
- ένα ποτήρι βούτυρο σπράυ
- ένα ποτήρι λάδι
- ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- μισό φλυντζανάκι κονιάκ
- ένα κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- ενάμισι ποτήρι μαύρη ζάχαρη
- ξύσματα δυο πορτοκαλιών
- μισό ποτήρι χαρουπόμελο
Κατασκευή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε χλιαρά νερό όσο πάρει και ανακατεύουμε καλά ώσπου το περιεχόμενο να γίνει μια μάζα.
Πλάθουμε τα μελομακάρουνα σε στρογγυλά ή μακρουλά σχήματα και τα ψήνουμε σε φούρνο με μέτρια θερμοκρασία. Όταν ψηθούν, τα λούζουμε με σιρόπι και πασπαλίζουμε κανέλα και αλεσμένα αμύγδαλα.
Πως φτιάχνουμε σιρόπι:
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι μέλι, μισό ποτήρι μαύρη ζάχαρα, λίγο χυμό λεμονιού και δύο ποτήρια νερό και το τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί το σιρόπι.
Από: totalfitness
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:07 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου