Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θαλασσινά Ω Γκρατέν (Au Gratin)

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό γαρίδες βρασμένες
  • 2 κουτιά καβουράκια (170γρ. καθένα)
  • 250γρ. μπρόκολο
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί Cheddar τριμμένο
  • 4 κουταλιές φρούτου κοφτές βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας στρογγυλές αλεύρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1/2 φλυτζάνι ζουμί των καβουριών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 κουταλιό χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε στην άκρη το μέρος του κοτσανιού του μπρόκολου, που είναι σκληρό. Το πλένετε καλά και το αφήνετε να βράσει για 2-3' λεπτά. Το ξεπλένετε με κρύο νερό και το στραγγίζετε.

Βάζετε το μπρόκολο σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Στραγγίζετε τα καβουράκια και κρατάτε το ζουμί τους.

Τα χωρίζετε σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τις γαρίδες. Τα βάζετε πάνω από το μπρόκολο. Λυώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα και το ζουμί των καβουριών. Ανακατεύετε μέχρις ότου η σάλτσα πήξει και γίνει λεία.

Κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τους κρόκους.

Ρίχνετε την μπεσαμέλ στα θαλασσινά και ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:14 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου