Υλικά συνταγής
- 1 γλώσσα μοσχαριού
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- λαδολέμονο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνετε τη γλώσσα σε χλιαρό νερό για 1 ώρα. Την ξεπλένετε καλά και τη βάζετε σε κατσαρόλα.
Την σκεπάζετε με κρύο νερό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
Την αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες περίπου. Όταν κρυώσει, βγάζετε το δέρμα και την κόβετε σε λεπτές φέτες.
Κτυπάτε το λαδολέμονο, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και περιχύνετε τη γλώσσα.
Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε επίσης: μοσχάρι ορλώφ και μεξικάνικη σαλάτα.
Δείτε επίσης: μοσχάρι ορλώφ και μεξικάνικη σαλάτα.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 7:01 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου