Υλικά
- 3-4 αβοκάντο ώριμα
- ψωμί σλάϊς
- 1-2 κουταλάκια γιαούρτι
- 2-3 κουταλάκια μαγιονέζα
- 1-2 κουταλάκια σαβόρα
- μπόλικο λεμόνι, ξίδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και τα καθαρίζετε.Τα λιώνετε με πιρούνι και προσθέτετε το λεμόνι, το ξίδι, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σαβόρα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Δοκιμάζετε να είναι η γεύση πικάντικη και προσθέτετε όποιο θέλετε από τα ανωτέρω υλικά επί πλέον.
Κόβετε την κόρα από το ψωμί. Βάζετε σε στενόμακρη πιατέλα 3 φέτες (εξαρτάται από το μήκος της πιατέλας).
Αλείφεται το πάνω μέρος με το μείγμα και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό. Συνεχίζετε με φέτες ψωμιού και το μείγμα, μέχρις ότου πάρει το ύψος που θέλετε.
Καλύπτετε όλο το σάντουιτς, επάνω και στα πλάγια, με το μείγμα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
Σημ: Τελειωμένο το σάντουιτς μοιάζει με στενόμακρο πράσινο κέικ.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:28 π.μ.
1 σχόλια:
το ψωμί σλάις τι είναι?? πειραζει να το δοκιμάσω με ψίχα τόστιμο που το προτιμώ κιόλας? :P
Δημοσίευση σχολίου