Υλικά
- 1 συκωταριά αρνιού
- έντερα αρνιού
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές γεμάτες άνηθο
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 3 αυγά
- 3 λεμόνια
- 3 κουταλιές φρούτου γεμάτες Βούτυρο Spry
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τη συκωταριά. Πλένετε και γυρίζετε με μολύβι τα έντερα. Τα τρίβετε με αλάτι και λεμόνι και τα πλένετε σε πολλά νερά.Βουτάτε τη συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει. Τα αφήνετε να βράσουν 15-20' λεπτά. Κόβετε τη συκωταριά και τα έντερα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια, μέχρις ότου μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε τη συκωταριά και τα έντερα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα σωτάρετε μερικά λεπτά και προσθέτετε ζωμό (από κεφαλάκι, ή κρέας αρνίσιο ή κοτόζουμο).
Αφήνετε να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου. Ρίχνετε το ρύζι και την αφήνετε να σιγοβράζει για 18-20' λεπτά. Την κατεβάζετε από τη φωτιά. Κτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών, προσθέτετε λίγο νερό και ρίχνετε λίγο - λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας, ενώ κτυπάτε συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί το αβγολέμονο. Ρίχνετε τμηματικά το αβγολέμονο στη μαγειρίτσα, ενώ την ανακατεύετε συνέχεια.
Την βάζετε σε σιγανή φωτιά για 1-2' λεπτά χωρίς να την αφήσετε να βράσει.
Σημ: Αν θέλετε προσθέτετε στη μαγειρίτσα και ψιλοκομμένο μαρούλι.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:20 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου