Υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 8 κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 ντομάτες ψιλοκομμένες θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε σε κύβους τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Τα Βάζετε σε τρυπητό, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να μείνουν 30' λεπτά περίπου. Τα Ξεπλένεται και τα στραγγίζετε.Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε μπόλικο και καυτό λάδι. Τις στραγγίζετε. Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζετε, τηγανίζετε τις πιπεριές και τις στραγγίζετε. Τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζετε.
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη δάφνη, το Βασιλικό, 4 κουταλιές νερό, 2 κουταλιές λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείνετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύετε κάπου κάπου, για να μην κολλήσουν.
Σερβίρετε τα λαχανικά κρύα ή ζεστά.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:35 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου