Υλικά συνταγής
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 4 φέτες χοιρομέρι
- 4 κουταλιές σούπας αναρή (μυζήθρα) ανάλατη
- αραβοσιτέλαιο
- αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές σούπας redcurrant jelly (σε μπουκαλάκι)
- 1 φλυτζάνι ζωμό κότας
- 1 κουταλάκι κοφτό κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι γεμάτο Βούτυρο φρέσκο
- λίγους κόκκους ροδιού
Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγετε τα στήθη, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε από πάνω το χοιρομέρι, την αναρή και τα τυλίγεται σε ρολό. Τα πιάνετε με οδοντογλυφίδες.Τα τυλίγεται σε αλεύρι και τα τηγανίζεται σε σε λίγο καυτό λάδι. Τα βάζετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 10' λεπτά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σωτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι και αφού μαραθεί προσθέτετε το σκόρδο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το τζέλι, το ζωμό και το θυμάρι και καταστήνετε σε σιγανή φωτιά για 5' λεπτά.
Διαλύεται το κορν φλάουερ με λίγο κρύο νερό, το ρίχνετε στη σάλτσα και ανακατεύετε. Κόβετε τα ρολά σε 2-3 φέτες το καθένα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τους κόκκους του ροδιού. Σερβίρετε με λαχανικά και πατάτες.
Δείτε επίσης: κοτόπουλο με δαμάσκηνα
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:13 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου