Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σωτάρισμα: ελαφρό τηγάνισμα σε ζεστό λάδι.

Πανάρισμα: κτυπάτε ελαφρά το αυγό με πιρούνι και προσθέτετε μια κουταλιά νερό. Αλευρώνετε πρώτα το είδος που πρόκειται να πανάρετε. Το βουτάτε κατόπι στο αυγό και τέλος το τυλίγετε σε φρυγανιά.

Μαρέγκα: χτυπημένο ασπράδι αυγού μέχρι που να γίνει αφρώδες, πηκτό και γυαλιστερό μίγμα.

Μπαιν-μαρί: σύστημα με 2 δοχεία, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Στο μεγάλο βάζετε το νερό και στο μικρό το υλικό που θέλετε να ζεστάνετε, ή να λυώσετε ή να ψήσετε. Χρησιμοποιείτε το μπαιν-μαρί όταν θέλετε να λυώσετε ζελατίνα, σοκολάτα ή να ψήσετε κρέμες ή να ζεστάνετε ένα παρασκεύασμα,

Dressing: σάλτσα για σαλάτα.

Δένω: η προσθήκη στη σάλτσα αλεύρου ή κορν φλάουερ, για να πήξει.

Διπλώνω: το ανακάτεμα με μεταλλικό κουτάλι από κάτω προς τα πάνω.

Ρυζιάζω: ρίχνετε λάδι ή βούτυρο στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάκτυλά σας μέχρι να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα.

Να μπουν: να μείνουν μέχρι να φουσκώσουν.

Φωτεινή Α. Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 8:32 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου