Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΑΤΣΙΑ - ΣΟΥΠΕΣ

Υλικά


  • 2 κεφαλάκια 
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • φρυγανιές

Εκτέλεση

Βράζετε καλά τα κεφαλάκια. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν ψηθούν, παίρνετε τα ψαχνά από τα κεφαλάκια και τα κόβετε σε κομματάκια, καθώς και τα μυαλά.

Σωτάρετε με το αραβοσιτέλαιο το σκόρδο και όταν ξανθύνει ελαφρά, ρίχνετε το αλεύρι και τ’ ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε ακολούθως ζωμό να γίνει μια αραιή σάλτσα, προσθέτετε το ξίδι και ανακατεύετε.

Βάζετε τις φρυγανιές στη σάλτσα (να μαλακώσουν λίγο) και τις βγάζετε.

Ρίχνετε στη σάλτσα τα κρέατα και τα μυαλά και ανακατεύετε.

Βάζετε τις φρυγανιές σε πιατέλα και σ’ αυτές περιχύνετε τη σάλτσα με τα κρέατα και τα μυαλά.

Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:15 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου