Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό
- 3-4 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1-2 κλωνάρια σέλινο
- 2-3 κλωνάρα μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
- 2-3 κουταλιές πίκλες ψιλοκομμένες
- μπόλικη μαγιονέζα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ξίδι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι.Βάζετε σε κατσαρόλα το ψάρι, το ολόκληρο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και νερό. Αφήνετε να βράσουν και βγάζετε το ψάρι σε πιατέλα.
Περνάτε το ζουμί από ψιλό τρυπητό και το βάζετε σε καθαρή κατσαρόλα.
Βάζετε στο ζουμί τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το μαϊντανό. Αφήνετε να ψηθούν. Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα από το ψάρι και χωρίζετε τα ψαχνά σε πολύ μικρά κομματάκια λιωμένα). Προσθέτετε τις πατάτες, κι αυτές λιωμένες, το μαϊντανό, τις πίκλες, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε το ψάρι - μαγιονέζα σε στενόμακρη πιατέλα (του δίνετε το σχήμα του ψαριού). Με τη Βοήθεια ενός μαχαιριού στρώνετε το μείγμα. Το καλύπτετε με μαγιονέζα και γαρνίρετε με τα καρότα, ελιές μαύρες ή γεμιστές και με μαϊντανό.
Δείτε επίσης: Ψάρι με σάλτσα μουστάρδας
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 5:57 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου