Υλικά συνταγής
- 6 φλυτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 3 κουταλιές φρούτου γεμάτες αλεύρι
- 3 κουταλιές φρούτου γεμάτες κορν φλάουερ
- 2 κουταλιές φρούτου στρογγυλές
- βούτυρο
- βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Κτυπάτε τα αυγά στο μίξερ. Ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το κτύπημα.Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τα διαλύεται με 1 φλιτζάνι κρύο γάλα.
Βάζετε σε κατσαρόλα τα 5 φλυτζάνια γάλα, το μείγμα των αυγών και το μείγμα του κορν φλάουερ και ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινο κουτάλι σε μέτρια φωτιά.
Όταν πήξει η κρέμα και πετάξει φυσαλίδες, την κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο και την κτυπάτε καλά (πάντοτε με ξύλινο κουτάλι).
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ενώ την ανακατεύετε 2-3 φορές, για να μην κάνει κρούστα.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 5:01 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου