Υλικά
- 8 κουταλιές φρούτου κοφτές Βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας στρογγυλές
- αλεύρι
- 4 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
- 3 κρόκους αυγών κτυπημένους
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνετε λίγο το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι.
Ρίχνετε ακολούθως το γάλα λίγο - λίγο και ανακατεύετε μέχρις ότου πήξει η σάλτσα και γίνει λεία.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους. Ρίχνετε το τυρί
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, την ανακατεύετε πότε - πότε, για να μην κάνει κρούστα.
Η σάλτσα μπεσαμέλ είναι κατάλληλη για παστίτσιο, μουσακά και ω γκρατέν.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:49 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου