Υλικά
- 2 φλυτζάνια πουργούρι (πλιγούρι)
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι φιδέ και 2 κουταλιές σούπας
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας maggi
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό να κοχλάσει και ρίχνετε σ’ αυτό το κοτόζουμο.Ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το φιδέ και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε συνέχεια για 2' λεπτά. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτετε το πουργούρι, ανακατεύετε, ρίχνετε το κοχλαστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά.
Την αφήνετε κλειστή για 20' λεπτά. Μετά την ανοίγετε, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Σημ: - Μ’ αυτό τον τρόπο ψησίματος το πιλάφι δεν λασπώνει. Να προσέξετε όμως το νερό να είναι κοχλαστό και να κατεβάσετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μπορείτε να παραλείψετε το κοτόζουμο.
Δείτε επίσης: πιλάφι κριθαράκι
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:50 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου