Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:- 6 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
- 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 2 φλυτζάνια παρά τέταρτο χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουτερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 1/4 φλυτζανιού ελιές ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- δυόσμο ξερό
- λίγη κανέλλα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουτερ και το αλάτι. Ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο και ρυζιάζετε. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού δια μιας και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε για 30' λεπτά περίπου.Αναμιγνύετε τις ελιές με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, την κανέλλα και το ελαιόλαδο.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγετε 6 φύλλα ορθογώνια (35X18). Απλώνετε στο 1/3 κάθε φύλλου λίγη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Τις δυο άκρες τις διπλώνετε από μέσα, για να μην καούν. Τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σημ.: Όταν ρίξετε το χυμό του πορτοκαλιού και αρχίσετε να ζυμώνετε μη νομίσετε πως ο χυμός είναι πολύς. Συνεχίστε καλά το ζύμωμα και θα απορροφηθεί εντελώς.
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:26 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου