Υλικά συνταγής
- 6 αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι φαρίνα
- 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
- 4 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Κτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 15’ λεπτά περίπου. Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ. Σταματάτε το μίξερ.
Ρίχνετε λίγο - λίγο το αλεύρι και διπλώνετε με μεταλλικό κουτάλι.
Λαδώνετε ένα ταψί No 26, βάζετε βουτυρόκολλα στον πάτο και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Είναι ψημένο, όταν δοκιμάζοντάς το με μαχαίρι βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το παντεσπάνι από το ταψί, όταν μισοκρυώσει, και ξεκολλάτε τη βουτυρόκολλα.
Σημ.: Αν θέλετε, αφαιρείτε 1-2 κουταλιές αλεύρι και βάζετε κακάο ή σοκολάτα στην ίδια ποσότητα.
παντεσπάνι σοκολάτας
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:34 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου