Υλικά συνταγής
- 20 τετράγωνα κομμάτια χοντρό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού
- 1 φλυν. σκόνη ασβέστη
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- ανθόνερο
- χυμό 2-3 λεμονιών
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και κόβετε τα φύλλα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια. Τα βάζετε σε ασβέστη για μισή ώρα. Τα πλένετε καλά και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.Έχετε κρύο νερό με τον χυμό των λεμονιών και ρίχνετε τα κομμάτια σας μέσα. Τα αφήνετε για 30 λεπτά, και τα στραγγίζετε καλά. Έχετε τη ζάχαρη σας καταστημένη καλά σε σιρόπι, βάζετε τα κομμάτια μέσα και τα βάζετε στη φωτιά να καταστηθούν ελαφρά για 10-15 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και την επομένη μέρα τα ξαναβάζετε να πάρουν βράση και να συμπληρωθεί το κατάστημά τους. Όταν κρυώσουν τα σερβίρετε στα δοχεία τους.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 11:36 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου