Υλικά συνταγής
- 1 φλ. βούτυρο φυτικό (spray)
- 1 1/4 φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 3 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. γάλα
- 3 κουταλάκια μπέικινγκ-πάουντερ
- λίγο κονιάκ
- βανίλια
- 1 κουταλιά κακάο
- 1 κουταλιά σοκολάτα
Εκτέλεση συνταγής
Κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, να αφρατέψει. Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε να κτυπάτε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ελαφρό.Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, τη βανίλια, μπέικιγκ-πάουτερ και κονιάκ.
Προσθέτετε τα άσπρα των αυγών κτυπημένα σε μαρέγγα.
Εχετε τη φόρμα σας Βουτυρωμένη και αλευρωμένη και βάζετε το μισό μίγμα μέσα. Στο υπόλοιπο μίγμα κοσκινίζετε τη σοκολάτα και το κακάο και τα αναμιγνύετε καλά.
Παίρνετε με το κουτάλι και τοποθετείτε από μία κουταλιά σκούρο μίγμα κατα σειρά πάνω στο σκέττο μίγμα. Μετά με μαχαίρι κάνετε κύκλους βαθιά μέσα στο μίγμα και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να αναμιχθεί όλο.
Το ψήνετε σε προθερμαινόμενο φούρνο 175°C, 350°F, γκάζι 4 για 50-60 λεπτά.
Δείτε και αυτό: κέικ σοκολάτας
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 1:35 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου