Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλυτζάνι λάδι (1/4 ελαιόλαδο και 1/4 αραβοσιτέλαιο)
- 3/4 φλυτζανιού κρασί άσπρο ξηρό
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 πιπέρια ακοπάνιστα
- 1 ντομάτα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια, 2-3 εκ.Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνετε το χταπόδι και τα σωτάρετε μαζί. Προσθέτετε το κρασί, τη δάφνη και τα πιπέρια και αφήνετε να σιγοψηθούν σε σιγανή φωτιά.
Προς το τέλος ρίχνετε την ντομάτα και αφήνετε για 15' περίπου λεπτά να ψηθούν μαζί.
Σερβίρετε το χταπόδι με πιλάφι πουργούρι.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:45 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου