Υλικά συνταγής
- 5-6 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλάκι ντοματοπολτό
- 3/4 φλυτζανιού κρασί άσπρο ξηρό
- 1/5 λίτρου whipping cream
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη
- 1 κουταλιά κονιάκ
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το Βούτυρο και σωτάρετε το κοτόπουλο. Το βγάζετε από την κατσαρόλα.Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το ντοματοπολτό και το σκόρδο και σωτάρετε για 4-5' λεπτά.
Ρίχνετε το κρασί και κονιάκ και αφήνετε να καταστηθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοψηθεί. Το βάζετε σε πιατέλα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στη σάλτσα τη φρέσκα κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. Μην αφήσετε, τη σάλτσα να βράσει.
Περιχύνετε μ' αυτή το κοτόπουλο και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κοτόπουλο με τόνο
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 7:05 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου