Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Φακή μουκέντρα (με ρύζι ή κριθαράκι)

Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλυν. φακή 
  • 1/2 φλυν. ρύζι (ή 1/2 φλυν. κριθαράκι)
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1/2 φλυν. ανάμικτο αραβοσιτέλαιο και ελαιόλαδο 
  • 1 κουτί λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα μικρά 
  • λίγο μπέικον (προαιρετικό)

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τη φακή, τη βάζετε σε κασαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε στη φωτιά να ψηθεί. Αφού σχεδόν ψηθεί και μαλακώσει χύνετε το νερό στο οποίο ψήθηκε και το αναπληρώνετε με φρέσκο. Όταν η φακή αρχίσει να κοχλά ρίχνετε μέσα το ρύζι ή κριθαράκι και συνεχίζετε μέχρι να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά.

Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι, κόβετε τα κρεμμύδια σε δακτυλίδια και τα τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν. Τα προσθέτετε στη φακή και τα ανακατεύετε.

Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε μπέικον (ή και λουκανικάκια) τα βάζετε όλα μαζί και τηγανίζονται με τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε και αυτά στη φακή.

Είναι πολύ καλός συνδυασμός να τα σερβίρετε με ένα αυγό τηγάνιτό από πάνω στο κάθε πιάτο φακής.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:48 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου