Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο μπακλαβά (450γρ.)
- αραβοσιτέλαιο
- 4 φλυτζάνια καρότα τριμμένα
- 3 φλυτζάνια κραμπί (λάχανο) τριμμένο
- 1 κουτί bean sprouts (425γρ.)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (και το πράσινο μαζί)
- αλάτι, πιπέρι
- 5 κουταλιές φρούτου Ketchup
- 5 κουταλιές φρούτου mango chutney
- 5 κουταλάκια soy sauce
- 5 κουταλάκια Worcestershire sauce
- 5 κουταλάκια ζάχαρη
- 10 κουταλάκια ζωμό κότας (τα παίρνετε αφού βράσετε 1 κύβο ζωμό κότας maggi με 1 φλυτζάνι νερό)
- 5 κουταλάκια κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 κουταλιές σούπα αραβοσιτέλαιο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.Προσθέτετε τα καρότα και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμη και ακολούθως ρίχνετε κραμπί και bean sprouts και τηγανίζετε για 4' λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζετε τα λαχανικά σε τρυπητό και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα πολύ καλά.
Κόβετε τα φύλλα του μπακλαβά στα 4. Παίρνετε δύο φύλλα και τα αλείφετε με αραβοσιτέλαιο.
Βάζετε 1 κουταλιά γέμιση και τα τυλίγετε. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό, για να κολλήσει.
Γίνονται 40 spring rolls.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο (μέτρια φωτιά) να πάρουν ξανθό χρώμα.
Τα βγάζετε σε δίσκο στρωμένο με χαρτοπετσέτες. Σερβίρετε τα spring rolls σε στρογγυλή πιατέλα στο κέντρο της οποίας βάζετε μικρό μπωλ με τη σάλτσα.
Σημ.: - Τα καρότα τα τρίβετε στο χοντρό τρίφτη.
- Το λάχανο το τρίβετε στον ειδικό λαχανοτρίφτη.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση γαρίδες ή κιμά.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:25 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου