Υλικά συνταγής
- 1 φλυν. φυτικό βούτυρο
- 2 φλυν. ζάχαρη
- 2 φλυν. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Γιώτη)
- 1 φλυν. κακάο κοσκινισμένο
- 1/2 φλυν. γάλα
- 6 αυγά
- λίγο εσάνς αμυγδάλου ή βανίλια
Υλικά για το γλάσο:
- 125 γρ. σοκολάτα
- 1/2 φλυν. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε όλα τα υλικά για το κέικ σοκολάτας στο μπωλ του μίξερ και τα κτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά (όχι περισσότερο), έτσι που το μίγμα να γίνει λείο και να πέφτει από το κουτάλι (όχι να τρέχει)Λαδώνετε μια φόρμα στρογγύλη με τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
Το ψήνετε σε 175°C, ή 350°F, η γκάζι 4 για μια ώρα.
Οταν μισοκρυώσει το αναποδογυρίζετε σε πιατέλλα και αφού κρυώσει τελείως το περιχύνετε, με κουτάλι, με γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο
Βάζετε τη σοκολάτα σε μπωλ σε μπαιν-μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά να διαλυθεί. Αφαιράτε το μπωλ από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα την κρέμα.
Δείτε και αυτό: κέικ γεωγραφίας
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 1:35 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου