Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φλυτζανάκι ρύζι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 7-8 φλυτζάνια νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1-2 πατάτες κομμένες σε κύβους (προαιρετικά)
- 1-2 καρότα τριμμένα (προαιρετικά)
- 1 κύβο ζωμό κότας maggj
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής
Αναμιγνύετε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Βάζετε το νερό να κοχλάσει μαζί με το κοτόζουμο. Ρίχνετε πρώτα τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνετε να μισοψηθούν.
Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια (με τη βοήθεια κουταλιού, για να μην καείτε) και τα αφήνετε να ψηθούν.
Όταν ασπρίσει και φουσκώσει το ρύζι είναι έτοιμα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κτυπάτε με πιρούνι τα αυγά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, μετά λίγο νερό ακολούθως ζωμό από τα γιουβαρλάκια (λίγο - λίγο, για να ζεσταθεί και το μίγμα των αυγών), ενώ κτυπάτε διαρκώς. Προσθέτετε τμηματικά το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και ανακατεύετε προσεκτικά.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2' λεπτά, χωρίς να βράσουν.
Σημ.: Να προσέξετε το νερό σας να κοχλάσει και μετά να ρίξετε τα γιουβαρλάκια, για να μην ανοίξουν.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 11:44 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου