Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλυν. μαϊτανό κομμένο
- 1 μικρή κονσέρβα τομάτες αποφλοιωμένες ή 5-6 φρέσκες
- 1 φλυν. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν. Αλλάζετε το νερό και τα βάζετε να πάρουν βράση για 3-4 λεπτά. Τους αλλάζετε το νερό τους και τα βάζετε πάλι πίσω με φρέσκο νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε και κρατάτε 2 φλυντζάνια από το νερό τους για να προσθέσετε αργότερα στο φαγητό.Για τη σάλτσα, Βάζετε το λάδι με το κρεμμύδι, σκόρδο, και μαϊτανό ψιλοκομμένα να τηγανισθούν ελαφρά και να μαραθούν. Προσθέτετε τις τομάτες λυωμένες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγα λεπτά στη φωτιά.
Βάζετε τους γίγαντες σε σκεύος γιουβέτσι ή πυρέξ και τους καλύπτετε με τη σάλτσα, που πρέπει να τους σκεπάζει. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω. Ανακατεύετε τους γίγαντες κατά τη διάρκεια του ψησίματος 2-3 φορές. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο από το νερό των φασολιών ώστε η σάλτσα να παραμείνει λίγο αραιή μέχρι το τέλος του ψησίματος γιατί όταν κρυώσουν οι γίγαντες πήζουν.
Δείτε επίσης: φασόλια πλακί
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:38 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου