Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτλιά κουκουνάρια
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό 1 λεμονιού
- 1/2 φλυτχάνι νερό
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Χωρίζετε τους πλοκάμους από το σώμα, αφαιρείτε το δόντι, τα μάτια, τα εντόσθια και το λεπτό κόκκαλο που είναι κατά μήκος της ράχης.Τα πλένετε με άφθονο νερό και τα στραγγίζετε. Κόβετε τους πλοκάμους σε μικρά κομματάκια.
Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι και ρίχνετε τους πλοκάμους. Τα σωτάρετε μαζί μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα μανιταράκια, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε το νερό και μόλις Βράσει, ρίχνετε το ρύζι. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν για 4'-5' λεπτά. Γεμίζετε με το μείγμα τα καλαμαράκια και τα πιάνετε με οδοντογλυφίδα.
Βάζετε τα καλαμαράκια σε κατσαρόλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, περίπου 1-1 1/2 φλιτζάνι και αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 4:53 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου