Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊτανό
- 3 μέτριες τομάτες ψημένες
- 1 κύβο ζωμού κότας
- 2 αυγά
- 1 φλυν. τυρί ή χαλούμι τριμμένα
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κουταλιές φυτικό βούτυρο
- Spry ή 1/3 φλυν. αραβοσιτέλαιο
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Τηγανίζετε τον κιμά, με λίγο σκόρδο λεπτά κομμένο και 1/2 φλυντζάνι νερό αφού διαλύσετε μέσα το ζωμό κότας, για 20 λεπτά. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το μαϊτανό λεπτά κομμένο. Αν ο κιμά είναι στεγνός προσθέτετε κατά προτίμηση τομάτα τριμμένη.Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι, και μία κουταλιά λάδι. Τα στραγγίζετε και προσθέτετε το μισό τυρί και τα δύο αυγά κτυπημένα. Βάζετε τα μισά μακαρόνια σε ταψί ή πάυρεξ αφού το αλείψετε με βούτυρο. Τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα καλύπτετε με τον κιμά. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα πασπαλίζετε με τυρί και τα καλύπτετε με πεσιαμέλ και τριμμένο τυρί. Τα ψήνετε σε φούρνο θερμοκρασία 175°C ή 350°F ή γκάζι 4.
Εκτέλεση για πεσιαμέλ:
Βάζετε το βούτυρο ή το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Προσθέτετε το αλεύρι και κορν-φλάουερ και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά ανακατεύετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τα αυγά κτυπημένα και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατέψτε καλά και καλύψετε με αυτή τα μακαρόνια.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 3:46 π.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου