Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κρεατόπιττα

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη: (η ίδια με τη ζύμη της προηγούμενης συνταγής, δείτε την εδώ: ελιόπιτα τυλιχτή)

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά (χοιρινό και βοδινό)
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό κτυπημένο
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τον κιμά μαζί με λίγο αραβοσιτέλαιο στη φωτιά. Ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αφήνετε να σιγοψηθούν.

Όταν ψηθεί ο κιμάς τον Βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει καλά. Τον Βάζετε ξανά πίσω στην κατσαρόλα. Διαλύετε το αλεύρι στο κρύο γάλα, ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μίγμα του αυγού στον κιμά και ανακατεύετε για λίγο σε σιγανή φωτιά να ενωθούν όλα καλά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τις κρεατόπιττες, όπως και τις ελιόπιττες.

Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:31 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου