Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1 1/2 περίπου κιλό
- 1 φακελάκι ζελατίνα (10 γρ.)
- 3-4 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 2 κλωνάρια σέλινο
- χυμό 2 λεμονιών
- 2-3 κουταλιές κάππαρη (κουτρούβι)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 4 αυγά βρασμένα σφικτά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε. Το βάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε νερό, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλινο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνετε να σιγοβράσει για 1 - 1 1/2 περίπου ώρα. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ζωμό, αφαιρείτε τα κόκκαλα και τις πέτσες και κόβετε τα ψαχνά σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνετε σ' αυτά το χυμό του ενός λεμονιού, λίγο μαϊντανό και την κάππαρη.
Κόβετε τα αυγά και τα καρότα σε φέτες.
Διαλύετε τη ζελατίνα σε δυο φλυτζάνια βραστό ζωμό, τον οποίον έχετε περάσει από σουρωτήρι.
Τη βάζετε στη φωτιά, σε μπαιν-μαρί και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του δεύτερου λεμονιού.
Τοποθετείτε σε στενόμακρη και βουτυρωμένη φόρμα (στον πάτο και τα πλάγια) τα αυγά εναλλάξ με τα καρότα.
Βάζετε με πολλή προσοχή τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνετε με το ζωμό.
Αφήνετε στο ψυγείο μέχρις ότου παγώσει και πήξει. Βγάζετε το κοτόπουλο ζελέ από τη φόρμα σε πιατέλα, επάνω σε φύλλο μαρουλιού.
Γαρνίρετε με πατζάρια.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 2:18 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου