Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ολόκληρο)
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζανάκι ρύζι αλάτι, πιπέρι
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι.
Βάζετε σε κατσαρόλα το ψάρι, το ολόκληρο κρεμμύδι και νερό. Αφήνετε να βράσουν και βγάζετε το ψάρι σε πιατέλα.
Περνάτε το ζουμί από ψιλό τρυπητό και το βάζετε σε καθαρή κατσαρόλα.
Βάζετε στο ζουμί τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τις πατάτες, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτετε το ρύζι.
Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από το ψάρι και χωρίζετε τα ψαχνά σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα προς το τέλος και αφήνετε να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αλατοπιπερώνετε.
Κτυπάτε το λαδολέμονο, το ρίχνετε στη σούπα και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Σερβίρετε τη σούπα με ψιλοκομμένο-μαϊντανό.
Σημ.: Τα καλύτερα ψάρια για βραστά είναι ο σκορπιός, ο ροφός (ορφός) και ο βλάχος.
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 12:08 μ.μ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου