Διάφορες άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε και εδώ συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Παντεσπάνι σοκολάτας

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι self-raising
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 6 κουταλιές φρούτου κοφτές κακάο
  • 4 1/2 κουταλιές φρούτου νερό
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 7 αυγά 
  • λίγη βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη.

Κτυπάτε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια και το νερό. Σταματάτε το μίξερ.

Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων λίγη - λίγη τη μαρέγκα και διπλώνετε με μεταλικό κουτάλι. Προσθέτετε λίγο - λίγο το μίγμα του αλεύρου και διπλώνετε πάλι με μεταλλικό κουτάλι.

Λαδώνετε ένα ταψί No 28 και στρώνετε στον πάτο βουτυρόκολλα. Ρίχνετε σ' αυτό το μίγμα.

Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο. Είναι ψημένο, όταν δοκιμάζοντάς το με το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.

Βγάζετε το παντεσπάνι από το ταψί, όταν μισοκρυώσει, και ξεκολλάτε τη βουτυρόκολλα.

Παντεσπάνι
Φωτεινή Ευαγγελάτου
by: Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Συνταγές Updated at: 6:38 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

◄ Νεότερες συνταγές Παλαιότερες συνταγές ►

Πηγή συνταγών

Οι συνταγές που βλέπετε στο παρών blog είναι της Φωτεινής Ευαγγελάτου